Tervetuloa
Skräddarsiin!
Slide
Toista

Skräddars Tila

Skräddars on vanha sukutila, joka sijaitsee länsi-Inkoossa. Tilan pitkä historia alkaa jo vuonna 1540. Tilan pääsääntöinen toiminta on viljan viljely. Meidän pelloillamme kasvaa hienoa ja puhdasta suomalaista viljaa, kuten kaura, vehnä, ohra ja herne.

Tarjoamme vuokralle edullista varastotilaa tilan vanhassa, vuodesta 1910 kivinavetassa. Pienvarastotilaa löytyy eri kokoisena, juuri Sinun tarpeesi mukaan. Tutustu tarkemmin pienvarastoon alla.

Pienvarasto

Skräddarsin pienvarasto tarjoaa tarpeesi mukainen turvallisen, lämpimän varastotilan edullisesti. Pienvarastoja löytyy kahdesta tilasta, A ja B, ja molempiin pääsee kahdesta eri sisäänkäynnistä. Tilasta A löytyy 22 varastoja koossa 3,5-12m². Tilasta B löytyy 23 varastoja koossa 3,5-13 m².

Varaston lämpötila: 12℃
Varaston ilmankosteus: n. 60%
Alueella tallentava kameravalvonta.

Hinnasto ja vapaat tilat

50 € / 3,5 m²

Vapaana: Ei vapaita

70 € / 5,5 m²

Vapaana: Ei vapaita

80 € / 6,5 m²

Vapaana: Ei vapaita

85 € / 7 m²

Vapaana: 1 vapaana

110 €+ /> 10 m²

Vapaana: Ei vapaita

Vuokraehdot

  • Minimi vuokra-aika 1 kuukausi
  • Vuokraajalla oma vakuutus
  • Vuokraajalla oma riippulukko
  • Herkästi syttyviä nesteitä tai voimakkaan hajun omaavia esineitä ei saa pitää varastossa
  • Aukioloajat: 06.00-23.00

Historia

Skräddarsin tilan tunnettu historia alkaa vuonna 1540 jonka jälkeen tila on aina siirtynyt suvussa eteenpäin. Tila sijaitsee Finnbölen kylässä, länsipohjoisessa Inkoossa. Ajan saatossa tila on selvinnyt pahimmista sotavuosista ja pandemioista, todennäköisesti kaukaisen sijaintinsa takia. Tilan vanhin talo on vuonna 1767 rakennettu päärakennus, jonka rakennutti silloinen tilanomistaja Johan Mattsson.

Suuri navetta rakennettiin vuonna 1910 kiilatusta graniittikivestä. Kivet louhittiin päärakennuksen pohjoisesta kalliosta ja kivilohkareet vedettiin hevosilla metsästä. Yhteensä 23 miestä osallistui rakennustöihin, ja yhdessä kesässä navetta oli valmis. Navetassa on vuosien saatossa pidetty hevosia, lehmiä, kanoja sekä porsaita. Nykypäivänä sitä on muunnettu pienvarastoksi.

Tilan pääsääntöinen toiminta on aina ollut viljan viljely. Muinoin moniin töihin käytettiin pelkästään hevosia. Kevätkylvöihin tarvittiin 5 miestä ja 6 hevosta kun taas työläämpiin sadonkorjuihin tarvittiin jopa 9 henkilöä. Niihin aikoihin tilalla asusti 38 henkilöä. Ensimmäinen traktori tilalle hankittiin vuonna 1940 jonka jälkeen ihmistyövoiman tarve väheni. Nykypäivänä tilaa hoidetaan ilman ulkopuolista työvoimaa.

Skräddarsin tilallisilla on ollut erityistä kiinnostusta sekä hevosten että lehmien jalostustoimintaan. Erityisesti voi mainita 1950-luvulla tilalle ostettua suomenhevostammaa Eripulu. Tamma oli menestynyt ravuri, jonka jälkikasvu on suomenhevori Hilu. Hilu myytiin 4-vuotiaana, ja siitä tuli yksi Suomen tunnetuimpia ravihevosia. Vuonna 1989, Eripulu valittiin Suomen parhaimmaksi siitostammaksi.

Tilasta on monia kertomuksia, mutta nämä muutamat kiteyttävät tilan historiallisesti keskeisimmät osat.

Ota yhteyttä

Linda Forsström
Skräddarsintie 42, 10230 Inkoo

  • Rekisteriseloste